koutali-alati

Μικρά TIPS

  • Προσπαθήστε να καταναλώνετε κατάλληλες πηγές πρωτεϊνών μέσα στην εβδομάδα που σας παρέχουν υψηλής διατροφικής αξίας σίδηρο. Αυτές είναι το ψαχνό κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα αβγά (3-5 την εβδομάδα), τα ψάρια, καθώς και τα όσπρια.
  • Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για τις περισσότερες χρήσεις και αποφύγετε τα ζωικά λίπη.
  • Φροντίστε να πίνετε καθημερινά επαρκή πρόσληψη υγρών: 8-10 ποτήρια υγρά τουλάχιστον, ενώ προσπαθήστε να αποφεύγετε τους χυμούς, τα ροφήματα ή τα αναψυκτικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  • Τα γεύματα είναι καλό να συνοδεύονται πάντα από σαλάτα εποχής, λαχανικά ή φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
  • Βάση των γευμάτων θα πρέπει να αποτελεί μια τροφή που περιέχει άμυλο όπως το ψωμί, το ρύζι, η πατάτα, τα μακαρόνια.
  • Προτιμήστε τα πολύσπορα ή ολικής αλέσεως δημητριακά που επιμηκύνουν το αίσθημα κορεσμού και μειώνουν την ‘κακή΄ (LDL) χοληστερόλη στο αίμα.
  • Τέλος, βάλτε την κίνηση στην καθημερινότητά σας. 30’ καθημερινής ήπιας άσκησης όπως περπάτημα, κηπουρική, χορός, κολύμβηση, βοηθάει στη διατήρηση του υγιούς βάρους, στη βελτίωση του ύπνου, στη βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, καθώς και στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, μία γυναίκα στην εμμηνόπαυση θα πρέπει να συμβουλεύετε το γυναικολόγο της, τον ενδοκρινολόγο ή τον διατροφολόγο της, οι οποίοι με την επιστημονική καθοδήγησή τους, μπορούν να τη βοηθήσουν να βιώσει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα την ευαίσθητη αυτή περίοδο της ζωής της.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

el
Κύλιση προς τα πάνω