ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Ενδείξεις

1. Κολπική ξηρότητα στην κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση

Ιατρογενής εμμηνόπαυση – ατροφία των έξω γεννητικών οργάνων μετά από ωοθηκεκτομή και ορμονοθεραπεία στα πλαίσια αγωγής καρκίνου του μαστού.

Ο κόλπος και το αιδοίο ατροφούν με την πάροδο των χρόνων μετά την εγκατάσταση της φυσικής ή ιατρογενούς εμμηνόπαυσης, με αποτέλεσμα ο κόλπος να γίνεται στεγνός και να χάνει την ελαστικότητα και την υγρασία του. Καύσος, πόνος, ερεθισμός και αίσθημα δυσφορίας είναι τα πιο συχνά συμπτώματα. Ως αποτέλεσμα της ατροφίας παρουσιάζεται πόνος στην ερωτική επαφή λόγω του τραυματισμού, μείωση της σεξουαλικής ικανοποίησης, με τις όποιες συνέπειες στη σχέση του ζευγαριού, αλλά και απώλεια της αυτοπεποίθησης της γυναίκας λόγω της κακής ψυχολογίας που συνοδεύει το αποτέλεσμα της ξηρότητας.

2. Ουρογεννητικό σύνδρομο εμμηνόπαυσης

Η ξηρότητα στην εμμηνόπαυση αλλάζει την ισορροπία της φυσιολογικής χλωρίδας και του pH του κόλπου, με αποτέλεσμα να αποκτά ευαισθησία και να εμφανίζονται επαναλαμβανόμενες, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ουρογεννητικού συστήματος. Αυτές ταλαιπωρούν σωματικά και ψυχικά τη γυναίκα, αφού πολλές φορές είναι χρονοβόρες και ψυχοφθόρες με συνέπεια στην ποιότητα ζωής της γυναίκας.

Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος γίνεται ανώδυνα και αναίμακτα μετά από τοπική αναισθησία και έγχυση του στον κολπικό βλεννογόνο. Έτσι, αποκαθίσταται η υγρασία και η ελαστικότητα του κόλπου, επαναφέροντας την ισορροπία στη χλωρίδα. Μειώνονται οι υποτροπές των λοιμώξεων και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής της γυναίκας. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τα πρώτα λεπτά της εφαρμογής και διαρκούν μέχρι και 12 μήνες.

3. Μη χειρουργική αιδοιοπλαστική

Με την πάροδο των χρόνων επέρχεται χαλάρωση των έξω γεννητικών οργάνων και μείωση του λίπους με αποτέλεσμα αλλαγή στη σφριγηλότητα και στην αίσθηση της αφής της περιοχής, αλλά και στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής της γυναίκας.

Με τη χρήση του υαλουρονικού οξέος γίνεται έγχυση στα μεγάλα χείλη του αιδοίου και επανέρχεται μη χειρουργικά, ανώδυνα και αναίμακτα ο όγκος και η συμμετρία των μεγάλων χειλέων, δίνοντας ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Αντενδείξεις

– Εγκυμοσύνη

– Φλεγμονές μικροβιακές και ιογενείς

– Υπερευαισθησία σε συστατικά, έκδοχα και υαλουρονικό

– Σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και σε ιστορικό αυτοάνοσων παθήσεων

Παρενέργειες

Ήπιες παρενέργειες όπως οίδημα, μώλωπες, κνησμός και ευαισθησία εμφανίζονται σπάνια και υποχωρούν σε λίγες ημέρες.

Ανεπιθύμητες παρενέργειες που επιμένουν για χρονικό διάστημα περισσότερο της μίας εβδομάδας πρέπει να αναφέρονται στον θεράποντα ιατρό.

Περιοχές Εφαρμογής

  • Αιδοίο – Κόλπος
  • Γέμισμα – Διόγκωση Χειλέων – Μετεμμηνοπαυσιακή Ατροφία
  • Ουρο γεννητικό Σύνδρομο – Δυσπαρευνία – Υποτροπιάζουσες Ουρολοιμώξεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

el
Κύλιση προς τα πάνω